Eszo masszázs

Az jóni masszázs, akár csak az eszo masszázs elnyújtott szexuális orgazmust jelenti. Ez a változat viszont  nőknél használjuk, épp ezért  másképp nyilvánul meg, más a folyamata, mivel a két nem különböző féleképpen éli meg magát az orgazmust is. Az elnyújtott orgazmus lényege, hogy magát a kényeztetést is elnyújtjuk ezzel fokozva a nemi kielégülést, az így szerzett öröm sokkal intenzívebb lesz. Az eszo masszázs a férfiaknál lényegében a lingam masszázs, és ennek női megfelelője a yoni- masszázs.

A jóni (yoni) masszázs és az eszo masszázs

A jóni (yoni) masszázzsal női partnerünket kényeztetjük, a kényeztetésnek nem az orgazmus az elsődleges célja csakúgy, mint az eszo masszázs kapcsán. A jóni vagy az eszo masszázs folyamatás is relaxálással kell kezdeni, folyamatosan lépésről-lépésre kell végigjárni társunk testét, fokozatosan haladva a nemi szerv felé, hiszen esetünkben a masszázs jelentősége az élvezet elnyújtásában van.  Az alhastól lassú érzéki mozdulatokkal haladjunk a vagina felé, majd masszírozzuk át a szeméremajkakat.  Fontos hangsúlyozni, hogy a masszázsnak nem az orgazmus a célja. Ennél a masszázsnál is használjunk olajokat a folyamatos és könnyed mozdulatok érdekében. Az ilyen jellegű intim kényeztetés megerősíti a partnerek közötti bizalmat, segít felfedezni testünket és felébreszteni vágyainkat.

Az eszo masszázs és az orgazmus

Mint már fentebb említettem a két nem másképp éli meg az orgazmust, éppen ezért a masszázsos élményeik is mások.

A férfiaknál az eszo élmény sorozatos jellegű, sokkal intenzívebben és többször kerülhetnek az elélvezés közelébe. A férfi orgazmust magömlés kíséri, átéléséhez sokszor a puszta vágy is elég. A férfiak együttlét során nehezebben élnek át egymás után több orgazmust. A férfiaknak szexuális együttlétek alkalmával önkontrollt kell gyakorolniuk. A túl korai és a túl késői ejakuláció is feszültséget okozhat számukra. Ennek megtanulásában a lingam masszázs sokat segíthet.

Eszo masszázs

Nőknél az élmény  különböző típusú és erősségű lehet akár csak az eszo masszázs. A női orgazmus többféle lehet és elérése is összetettebb, nehezebb. Alapvetőn két fajtát különböztethetünk meg, kicsit másként, de mégis mindkettő ugyanazt a gyönyört nyújtja.  Az egyik a vaginális (hüvelyi) a másik pedig a klitorális (csikló) orgazmus. A csikló orgazmus rövidebb ideig tartó, de sokkal intenzívebb örömérzés, míg a hüvelyi orgazmus fokozatosabban kiteljesedő, hosszabb élvezet. Nőknél beszélhetünk passzív és aktív orgazmusról az eszo masszázs kapcsán. A passzív nem befolyásolható, az aktív pedig igen, méghozzá a hüvely izmainak mozgatásával (megfeszítés, elernyesztés).

A nők szexuális életére sokkal nagyobb hatással van az általános lelki hangulat, tudatilag sokkal jobban kell koncentrálniuk az orgazmus elérésére. A nőknél fontos a másik bőrének érintése, érzése, míg a férfiaknál a látványnak is elég fokozó hatása van, az erotikus masszázzsal felfedezhetjük egymás gyönyör pontjait, úgy,hogy közben a látványt és az érintést is élvezhetjük.

Női szexuális zavarok és az eszo masszázs

Szexuális zavarok mindkét nemnél előfordulhatnak, de a nők esetében gyakoribbnak mondhatók. Az arányokat nem lehet meghatározni, mert sokan nem beszélnek ilyen jellegű problémáikról. A nők nehezebben jutnak el az orgazmusig, vannak, akik vaginális és klitorális orgazmust is át tudnak élni, vannak, akik csak az egyiket és vannak, akik egyiket sem, őket nevezzük frigideknek. De csak akkor igazán érzéketlen valaki nemileg, ha életében soha senkivel nem volt képes orgazmust átélni. Vannak, akiknél az orgazmus átélésének képtelensége átmeneti, ők orgazmus zavarral, libidó hiánnyal küzdenek. Ez orvosolható probléma, természetes készítmények fogyasztásával, mint például a ginseng plus, vagy a cickafark-palástfű tea. Fontos, hogy tudatilag dolgozzunk ezen a problémán és szintén fontos, hogy ápoljuk női, szexuális énünket, erre tökéletes gyakorlat az erotikus vagy eszo masszázs, mint adó, mint fogadó pozícióban. Senki sem születik rögtön lepedő virtuóznak, ez egy hosszú tanulási folyamat, amit egyénileg és párkapcsolatban is végig kell járni. A páros tanulási folyamatban segíthet az eszo masszázs mellet az erotikus masszázs is.