Az erotikus masszázs története

erotikus-masszazsAz érintés mindig is fontos része volt az emberi kapcsolatoknak, ez a bizalom egyik leggyengédebb kifejező eszköze, így a masszázs és bizonyára az erotikus masszázs is régi múltra tekint vissza. A különböző kultúrákban egymástól függetlenül alakultak ki a különböző típusú masszázsok, melyek általában kulturális védjeggyé is váltak. Némelyik ismertebb, némelyik kevésbé, például a thai masszázs világszerte kedvelt, de mindig van egy-egy típus, amit felkap a közvélemény és istenít.

A masszázs, erotikus masszázs kialakulása

A masszázs módszerét először orvoslás céljából alkalmazták, az első írásos feljegyzések a kínai kultúrában maradtak fent i.e. 2700-ból, de ez még nem cáfolja  a korábbi megállapítást, miszerint a különböző kultúrákban egymástól függetlenül alakult ki az érintés ezen rendszere, az erotikus masszázs módszerének kialakulása sokkal rejtélyesebb, elmosódottabb, ez nyilvánvalóan intimitásából fakad. Ha a masszázs eredetét szeretnénk felkutatni nehéz dolgunk van, minden kultúrában meg van a saját története, ez már csak abból is jól látszódik, hogy mindegyik kultúrában van egy szó amire a masszázs szó visszavezethető;

  1. francia eredete massage
  2. görög massein, jelentése dörzsölés, gyúrás
  3. arab mass, jelentése kézzel simogatni
  4. héber mases.

Sokszor észre sem vesszük, és teljesen ösztönösen, ha fáj valamelyik testrészünk nyomkodjuk, masszírozzuk a fájdalom enyhítése céljából. Amikor már más masszírozza fájó testrészünket az már direkt masszázs. Első sorban a gyógyító, fájdalomcsillapító funkciója miatt alakult ki a masszázs. Minden kultúrában, egymástól függetlenül külön-külön. Az erotikus masszázs módszere nem vezethető le ilyen szépen, még ma is sokunk számára tabu téma a szexualitás, régen meg pláne az volt. Az erotikus masszázs alapvetően ugyanabból az elvből indul ki, mint általában a masszázsok. A test érzékenyebb pontjaira érintésére helyezi a hangsúlyt. A masszázs kialakulásnak minden kultúrában meg van a saját története és nagyon sok kultúrára van tipikusan jellemző masszázs.

Az erotikus masszázs az tantra masszázs?

erotikus masszázsAz erotikus masszázs leginkább a tantra masszázs módszereire emlékeztet, mind a mozdulataiban, mind pedig az elveiben. A tantra masszázs, a tantra egy külön gondolati világ, életszemlélet, amely a belső harmónia, belső igazság megtalálására törekszik. A dolgok lényegét önmagunkban kell felfedezni, mivel minden emberben benne van a világmindenség. Maga a tantra masszázs sok ember számára ismertebb, mint a tantra általános érvényű tanításai. A tantra masszázs, amit az erotikus masszázs ősének tartanak arra törekszik, hogy spirituális kapcsolatot teremtsen az érzékiség és a szexualitás között. Az érintésen van a hangsúly, a test érzékeny pontjainak fokozatos érintésén. A masszírozás középpontjában a szex-csakra áll, de ugyanúgy, mint az erotikus masszázs esetében itt sem az orgazmus elérése a cél.

Az erotikus masszázs az szex?

Az erotikus masszázs módszerét sajnos sokan hajlamosak összekeverni a szex masszázzsal. A szex masszázs középpontjában sokkal inkább a nemi aktus, együttlét áll, mint az erotikus masszázsnál. Az erotikus masszázs az érzékekre helyezi a hangsúlyt, nem az orgazmus elérése a cél, hanem szexuális vágyaink felébresztése megismerése, a gyengéd vágyaktól duzzadó érintésen van a hangsúly. Az erotikus masszázs annál jobb, minél lassabban és minél fokozatosabban bontakoznak ki vágyaink és minél intenzívebb szintet érnek el. Az erotikus masszázs módszere nem bonyolult, de azért ahhoz, hogy igazán jól csináljuk kell némi gyakorlás. Leginkább csak a mozdulatok sorrendjére kell nagyon ügyelni az erotikus masszázs során, egyébként szabad teret ad a kísérletezésre.