Erotikus masszázs a különböző kultúrákban

Erotikus masszázs és a kultúrák

kultúrák sokszínűségeAz erotikus masszázs esetében nehéz meghatározni, hogy melyik kultúrából származik, ugyanis, párhuzamosan, egymás mellett több kultúrában is alkalmazták módszerét, egymástól függetlenül.  Az erotikus masszázst, azonban mégis a legtöbben a tantra masszázshoz vezetik vissza. A masszázsról és az erotikus masszázsról érdemes külön beszélni. A masszázs nagyon régi módszer, nagyon régről vannak róla feljegyzések, első sorban, mint ma is orvoslási céllal alkalmazták. Az erotikus masszázs nem származtatható ilyen egyszerűen sehonnan sem, nyilván, mint ma is, úgy régen is sok korban, sok kultúrában tabunak számított. A masszázs történetét több szálon is felgörgethetnénk, ha csak a masszázs szó eredetének kutatásából is indulunk ki, van francia, görög, arab és héber eredete is.

Erotikus masszázs és szexuális magatartás

Érdekes lenne találni egy tanulmányt, ami arról ír, hogy a különböző kultúrák hogyan viszonyulnak az erotikus masszázs módszeréhez, a kultúrában élő emberek milyen szexuális magatartási formákat gyakorolnak, nyilvánvalóan ez egy nehezen felmérhető terület, de tény, hogy a különböző kultúrák máshogyan kezelik az intim szféra fogalmát, máshogyan viszonyulnak az öleléshez és akkor miért ne feltételeznénk, hogy más szexuális viselkedési kultúrájuk is van. Vannak közhelyek, arra irányulóan, hogy melyik nemzet képviselői milyen szeretők, ezekről ma már senki sem tudja, hogy ki mondta először, honnan származik, de mégis érvényesnek tartjuk, és rá ragad a pecsét az adott kultúra képviselőire. Például, a franciák romantikus szeretők, az olaszok macsók, nem tudjuk, ezek a kijelentések honnan származnak, de tényként kezeljük őket.

Enlaced Bodies és a kultúrák

Azt, hogy egy adott kultúra szexuális magatartásformája milyen nehéz mérni, igazán sok részét talán nem is lehet. Az, hogy egy társadalom szexuális magatartása milyen a deviáns szexuális magatartási viselkedés arányából következtethetjük ki, és mint tudjuk ekkor sem feltétlenül a reális képest kapjuk, hiszen az ilyen viselkedési formák sem mérhetőek egyszerűen. Arra vonatkozó következtetéseket, hogy egy társadalom szexuális magatartása mennyire deviáns, beteg csak abból kiindulva tudunk levonni, amit a rendőrségen és különböző segítő szervezeteknél lejelentenek, ez pedig, mint tudjunk töredéke a tényleges számoknak.

Az erotikus masszázs kultúrákat hidal át

Az erotikus masszázs módszere, annyira elemi, annyira nem kér semmilyen felszínes adalékot, hogy bármilyen körülmények között lehet gyakorolni. Módszere nem kér sok pénzt, nem kér különleges eszközöket, igazából semmi más nem kell hozzá, csak ösztöneink és egy csipetnyi alázat. És amikor két ember szereti egymást, ez teljesen természetes érzés, az erotikus masszázs sok altípussal rendelkezik, keveredik a sima masszázs módszereivel. Ha a karjuk az erotikus masszázs módszerét bármi mással kombinálhatjuk, mint például aromaterápiával. De fontos, hogy akárhogyan, akármivel kombinálva is alkalmazzuk az erotikus masszázst figyeljünk arra, hogy a masszázs eredeti lényegét ne veszítse el. Az erotikus masszázs alkalmazásánál nagyon fontos, hogy a szexuális együttlét generálására törekedjünk, hanem csak a vágy fokozására, fontos, hogy az egész testet körbejárjuk, úgy, hogy közben fokozatosan haladjunk a kevésbé érzékeny területektől az érzékenyebbek felé. Az erotikus masszázs fontos eleme a párkapcsolatok szexuális életének. Általa a felek jobban megismerhetik egymást, jobban elmélyülhet a bizalom, de nagyon fontos, hogy az erotikus masszázs módszerét a kölcsönösség jegyében gyakoroljuk.