Nemi szerepek az erotikus masszázs során

Az erotikus masszázs szerepe ahogy fejlődünk?

Az emberi szerepek sokszínűek, először gyerekek vagyunk, és jó diákok próbálunk lenni (perzse ekkor még nem játszik szeretepet életünkben az erotikus masszázs). Majd fokozatosan önállóvá válunk és a felnőtt életünk összetettebbé válik. A munkahelyen alkalmazottak vagy főnökök vagyunk, otthon a szülői szerep dominál. Életünk legmeghatározóbb szerepe a kezdetektől fogva a nemi szerep. Gondoljuk csak végig, akármikor akármilyen stádiumában van életünk, nemi identitásunk alapvető meghatározója lényünknek. Nemi identitásunk, nemiségünk sokkal nagyobb hatással van életünkre, mint amekkora jelentőséget mi tulajdonítunk neki. A nemi szerepek az intim pillanatokban teljesednek ki a leginkább, fontos, hogy tisztában legyünk énünk ezen oldalával, szexuális orientációnkkal. Szexuális életünkben ugyanolyan önismeretre van szükség, mint a mindennapokban, ez egy hosszú folyamat, amit végig kell járni a kiteljesedéshez, mint egyedül, mint párban. Sok különböző módszer van, ami ebben segítséget nyújthat, ilyen például az erotikus masszázs, ez a legjobb szexuális önismereti tréning, mert itt adó és a befogadó szerepekben is kéjeleghetünk, úgy, hogy egyszerre csak egyik szerepre kell koncentrálnunk.

Az erotikus masszázs női oldalról

Nemi szerepeink kifejlődése komplex folyamat, első sorban genetikai, másod sorban tanult, de természetesen ezek diszharmóniája is előfordul.

erotikus-masszazs-ferfiaknakA női nemi szerepbe a kislányokat belenevelik, ugyanúgy, ahogy a fiúkat a férfi létbe. A két szereppel szemben különböző elvárások vannak. Egy nő legyen gyengéd, odaadó, törődő, segítse a férfit. Mai társadalmunkban, a nők már kiszakadtak ebből az eredetileg háttérjátékos szerepből, mégis sok nő ezt örökségként magában hordozza és a szexuális életében megjelenik. A nők többsége, az együttléteknél, erotikus masszázsnál az adó szerepben könnyebben el tudja magát engedni. Ez összetettebb dolog, de oka lehet még az is, hogy amíg a nők, általában elnyomásban éltek a hétköznapokban úgy ez a szexuális életükre is hatással volt, nem volt mindig fontos, hogy egy nő ugyanúgy élvezze az együttlétet, mint férfi partnere. Sok nő nehezen bontakozik ki az erotikában. A szexualitás területén a női nemnek az ellazulásra kell tudatosan figyelnie. Sok kisebbségi komplexusnak lehet oka a női nemmel szemben állított irreálisan magas elvárás, ez a probléma a férfiaknál ugyanúgy megjelenik, csak ők tudnak nem foglalkozni ezzel, míg mi nők hajlamosak vagyunk mindent magunkra venni. Az erotikus masszázs, amikor férfi partnerünket kényeztetjük a lingam masszázs, tökéletesen jó terep önbizalmunk növelésére. Kényeztessük kedvesünket bátran, kísérletezzünk saját ötletekkel, újítsunk, merjünk kibontakozni és élvezzük, ahogy élvezi. Fordított esetben, amikor mi vagyunk az erotikus masszázs alanyai (yoni masszázs) engedjük el magunkat és csak érezzünk. Hagyjuk magunknak, hogy megtapasztaljuk mi jó, mi a legjobb és mi az, ami nem olyan jó.  Hagyjuk partnerünknek, hogy felfedezze testünket, hogy ez által mi is felfedezzük vágyainkat.

Az erotikus masszázs férfi oldalról

A férfiaknak más elvárásokkal kell szembenézniük, nekik erősnek kell lenniük, mint fizikálisan, mint lelkileg. Jelentsenek stabil pontot a nő életében, legyenek kitartóak és felelősségteljesek, egyszerűen legyenek férfiasak, de tudjanak gyengédek és érzékiek is lenni. Nehéz lehet megfelelni a kiszámíthatatlanabb nemnek. A szexuális életben, a nőkkel ellentétben a férfiaknak önkontrollt kell gyakorolniuk. A női test ugyanúgy, mint általában a nő, bonyolult, mindig mást kíván, ezért fontos, hogy felfedezzék, hogy megtudják mi a legizgatóbb kedvesüknek, erre nagyon jó technika az eszo masszázs, ez az elnyújtott orgazmust jelenti, amit hosszú gyengéd kényeztetéssel lehet elérni, úgy, hogy közben az egész testet felfedezzük.

erotikus-masszazs-noknek

Az erotikus masszázs akár egy párkapcsolati terápiaként is felfogható, növeli a bizalmat, segíti egymás és önmagunk megismerését is; hiszen nem várhatjuk el partnerünktől, hogy tudja, mi a jó nekünk, ha ezzel saját magunk sem vagyunk tisztában.