Az erotikus masszázs kiegészítő eszközei

erotikus-masszazsAz erotikus masszázs egyrészről lehet egy szolgáltatás, másrészről pedig egy párkapcsolati terápia, önismereti utazás. Attól függően, hogy milyen módon részesülünk, az élményben nyilvánvalóan más eszközökre van szükség. A profi masszőrök többnyire profi felszerelésekkel is rendelkeznek. Ha otthon akarjuk gyakorolni ezt a szertartást pár dolgot ajánlott beszerezni az élmény tökéletesítéséhez.

Az otthoni erotikus masszázs eszközei

Nem kell a címszó alapján megijednünk, nem kell vagyonokat ölni a különböző eszközökbe. Ezek a kellékek nem drágák és nem is nehezen beszerezhetőek, de nélkülük az erotikus masszázs élménye fakóbb.

erotikus-masszazsA legalapvetőbb „kellék” a nyugodt közeg megteremtése, kapcsoljuk ki a telefonokat, csináljunk csendet magunk körül, utazzunk el az erotika világába. A nyugodt hely megteremtését hangulatosabbá teheti az, ha félhomályt teremtünk akár gyertyák vagy színes kendők segítségével. Ha már gyertyák, akkor a hangulatos fényviszonyok mellett figyeljünk az illatokra is. Választhatunk illatos gyertyát, sok olyan illat van, ami fokozza a nemi vágyakat, így tökéletes kísérője lehet az erotikus masszázs vagy lingam masszázs szertartásának. Csak arra figyeljünk, hogy ne legyen túl sok az illatokból. Ez alatt arra gondolok, hogy ha illatos a gyertya, amit meggyújtunk akkor a masszázsolaj jobb, ha nem illatos. Az illatok akkor kellemesek, ha gyengéden lengik be a szobát.

Az erotikus masszázs környezete?

A nyugodt közegben biztosítanunk kell egy olyan helyet, ami a masszírozottnak kényelmes fekvést biztosít, az erotikus masszázs masszőre szempontjából pedig szintén kényelmesn és emellett praktikus is.. A praktikusság alatt arra kell gondolnunk, hogy a masszázs alatt társunk egész testét körbe járjuk, ehhez viszont el kell érnünk az összes porcikáját.  Kell, hogy legyen elég helyünk ahhoz, hogy körbe tudjuk masszírozni partnerünk testét.

Fontos, hogy a fekhelyet olyan takaróval, törölközővel takarjuk le, amelynek érintése kellemes. A törölköző talán praktikusabb, hiszen könnyen lefolyhat egy kis masszázsolaj és az jobban beszívja. Törölközőket egyébként is jobb, ha bekészítünk, kellhetnek és kellemetlen, ha az erotikus masszázs alatt kell értük kiszaladgálnunk.

A törölközők és a gyertyák kapcsán is szóba került már a masszázsolaj, ez elengedhetetlen eszköze az erotikus masszázs szertartásának. A száraz kéz a száraz bőrön nem tud folyamatosan mozogni úgy, hogy ne dörzsölje azt. A masszázsolajjal kapcsolatban a mennyiséggel kell nagyon vigyáznunk, könnyen megszaladhat, és ha nagyon tocsogunk az olajban az legalább olyan kellemetlen, mint a kevés olaj. Jobb, ha az erotikus masszázs illatvilágát az olaj határozza meg, mint a gyertya. Közelebb van és hatása is intenzívebb.

Az erotikus masszázs folyamata

erotikus-masszazsAz erotikus masszázs szabad teret ad a pároknak, igény szerint kísérletezhetünk bármivel, a mozdulatokkal, a kellékekkel. Egyedül a mozdulatok sorrendjén nem szabad változtatni. A sorrend fontos, ez adja meg a fokozatosság ritmusát, és az erotikus masszázs lényegét is, ami nem más, mint a minél intenzívebb, minél lassabban kibontakozó vágy. Az orgazmus nem célja az erotikus masszázsnak, az erotikus masszázs mélyebb gyökerét ragadja meg az intimitásnak. Ha úgy gondoljuk, hogy jobb lenne egyéb kellékek használatát is beavatni, csak bátran! Az erotikus masszázs bevezető szakasza lazító masszázs jellegű, használhatunk guruló masszírozót a hát masszírozásához, vagy akár masszázsbotot és sokáig sorolhatnánk még a különböző termékek listáját.

Az ilyen, kezünket helyettesítő kellékeket viszont csak az erotikus masszázs bevezető részénél alkalmazzuk. Fontos, hogy a két fél közötti bizalmi kapcsolat erősödjön az erotikus masszázs során, ehhez viszont elengedhetetlen az érintés.