Az erotikus masszázs mozdulatai

Miért fontos az erotikus masszázs?

erotikus masszázsAz erotikus masszázs egy érzéki utazás, mely során jobban megismerhetjük mind saját, mind partnerünk vágyait, érzékeny pontjait. Az erotikus masszázs segítségével szexuális együttléteinket magasabb szintre tudjuk emelni, ez egy fejlesztő módszerként is felfogható, segít abban, hogy többet tudjunk meg magunkról és partnerünkről, segít abban, hogy nyitottabbakká váljunk, bátrabban és szabadabban éljük meg az együttléteket, ezáltal tökéletes módszer a gátlások feloldására. Mélyíti a bizalmat a partnerek között, minden párkapcsolatnak ajánlott az erotikus masszázs módszere. Az erotikus masszázs lényege nem az orgazmus, a masszázs lényege a minél lassabb, fokozatosabb és minél intenzívebb vágy gerjesztése. A masszázsba az egész testet be kell vonni, a kevésbé érzékeny területektől fokozatosan kell haladni az érzékenyek felé, a kibontakozást a nemi szervek masszírozása adja. A masszázs során bátran kísérletezhetünk a mozdulatokkal, de ha úgy gondoljuk jobbnak maradhatunk a megadott mozdulattípusok mellett is, bármit kombinálhatunk. Egyedül a mozdulatok sorrendjén nem szabad változtatni, hiszen ez adja a masszázs fokozatosságát és, ha az elveszik, az erotikus masszázs lényege veszik el.

Az erotikus masszázs nem különböztethető meg az alkalmazott mozdulatok, masszírozási technikák alapján. Viszont különbséget lehet tenni az alapján, hogy melyik fél adja, és melyik fél kapja a masszázst. Amikor a nő kényezteti partnerét azt lingam masszázsnak hívjuk, és amikor a férfi masszírozza a nőt, az az eszo masszázs. A kettő között csak az alapvető nembeli különbségek állnak fenn. Fontos, hogy egy párkapcsolatban egyenlő arányban legyen jelen mindkét masszázs.

Az erotikus masszázs masszírozási technikái

Az erotikus masszázs mozdulatait öt alapvető kategóriába lehet beosztani. Az t kategória nem azt jelenti, hogy csupán ennyi mozdulat van. Ezek a mozdulatok egymással és akár magunk által kitalált technikákkal is kombinálhatók, így a mozdulatok száma végtelen. De ez az t alap, ami többnyire mindegyik típusú mozdulatban benne van.
–          simítás
–          dörzsölés
–          gyúrás
–          vibráció
–          ütögetés.

erotikus masszázsMint látjuk ezek inkább csak a mozdulat jellegét meghatározó kategóriák. A simítás a simogatás szerű mozdulatokat takarja, ezek hosszabb, de feszes, határozott mozdulatok kell, hogy legyenek. Jellegük attól függ, hogy az erotikus masszázs melyik stádiumában vagyunk. A bevezetésnél vagy a levezetésnél a simogatás lehet gyengéd, de, ha a masszázs egy intenzívebb szakaszában alkalmazzuk ezt a mozdulatot, ne finomkodjunk. A simogatás legyen erotikával fűtött érzéki, és határozott, ne nyugtasson, hanem izgasson. A simogatást végezhetjük tenyérrel vagy csak ujjakkal, nyilvánvalóan a mozdulat jellegétől, érzékeinktől függően.

A dörzsölésnek már nevéből is következik, hogy egy határozottabb mozdulatcsoportot takar. A dörzsölés mozdulatai körkörösek, lehetnek egészen picik és nagyok is a körök, a körök mérete leginkább a masszírozott testrésztől függ.

A gyúrás nagyon jó módszer arra, hogy átmozgassuk az izmokat, sokunknak nem is jutna eszébe ezt a mozdulatot az erotikus masszázs részeként említeni, pedig ezt is lehet erotikával fűtötten csinálni.

További erotikus masszázs mozdulatok

A vibrációs mozdulatokat leginkább az ujjunk hegyével tudjuk jól megcsinálni. Amint a nevében is benne van, ezek kisebb, koncentráltabb mozdulatok.

Az ütögetés az ütögető masszírozást jelenti, ezt csinálhatjuk csuklóval, tenyérrel.

Bármilyen mozdulat jól alkalmazható az erotikus masszázs módszerén belül. Természetesen vannak olyan mozdulatsorok, amiket direkt az erotikus masszázs módszeréhez dolgoztak ki, ilyen például a medvetalp. Az a lényeg, hogy olyan legyen az erotikus masszázs, amit ösztöneink diktálnak.