Erotikus masszázs – Előkészület kicsit másként

Az erotikus masszázs egy csodálatos, különleges rituáléja lehet minden párkapcsolatnak. Az erotikus masszázs során egy érzéki utazáson vehetünk részt, a masszázs lényege a vágyak, ösztönök életre keltése, nem az orgazmus elérése a cél, hanem az, hogy minél többet tudjunk meg partnerünkről, illetve önmagunkról. Kell, hogy a két fél között összhang álljon fenn, de ha ez esetleg kicsit instabil lenne, akkor az erotikus masszázs segítségével megerősödhet. Elmélyülhet kapcsolatunk a masszázs alkalmazásával, erősebbé válhat a kötelék a felek között. Sokan elsőre fenntartással viszonyulnak az erotikus masszázs gyakorlatához, mert erotikus, de nem a hétköznapi értelemben vett erotika dominál a masszázsnál. De mindenképpen jó kipróbálni, más megvilágításba helyezi a nemi együttlét fogalmát, fontos, hogy mindig megújítsuk kapcsolatunkat, hogy mindig tudjunk valami újat, valami mást belevinni, ehhez tökéletes eszköz az erotikus masszázs.

Erotikus masszázs előkészületek

Az erotikus masszázs gyakorlatával kapcsolatban nagyon sok, egyébként nagyon hasznos információt olvashatunk netes portálokon és könyvekben is. Arról azonban kevesebben írnak, hogy milyen előkészületek előzik meg a masszázst. A masszázs előkészületeit két különböző megközelítésből tárgyalhatjuk, egyik részről vannak azok az előkészületek amik a gyakorlati felkészülést képviselik, másik részről viszont a mentális és testi ráhangolódás is kell.

Erotikus masszázs, gyakorlatias előkészületek

erotikus masszázsAz erotikus masszázs gyakorlatias előkészületeit csak nagyjából fussuk át, mivel ezt másik cikkben már tárgyaltuk. Fontos, hogy nyugodt, békés helyszínt tudjunk teremteni a masszázshoz, a hangulatot gyertyákkal és a fényviszonyok megváltoztatásával fokozhatjuk. Nagyon fontos, hogy a fekhely, amin a masszírozott fekszik kényelmes legyen, de ugyanakkor fontos az is, hogy a masszőr minden oldalról hozzá férjen az alanyhoz és számára is kényelmes legyen a felvett pozitúra. Az erotikus masszázs folyamat több órán keresztül is tarthat ezért a kényelem nagyon lényeges. Legyen kéznél törölköző, masszázsolaj, és amennyire csak tudjuk zárjuk ki a külvilágot.

Erotikus masszázs, mentális ráhangolódás

El kell fogadnunk, vagy legalábbis jobb, ha úgy állunk az erotikus masszázs gyakorlatához, mint egy spirituális utazáshoz, mely során ösztöneink irányítanak és elménk kikapcsol. Elménket kikapcsolni sokkal könnyebb lesz az erotikus masszázs során, mint egy más jellegű meditációs gyakorlat folyamán. Az erotikus masszázsnál az érintésen van a hangsúly, úgy gondolom, hogy ezzel a gyakorlattal és ennek a gyakorlatnak a folyamatos elmélyítésével iszonyú magaslatokat lehet elérni. Nem szabad megijednünk azonban attól sem, ha az első pár alkalom nem úgy sikerül, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, ez egy tanulási folyamat, melynek ráadásul az a lényege, hogy kedvesünkkel egybeolvadjunk.

erotikus masszázsAz erotikus masszázs előtt van pár dolog, amit ajánlott nem figyelmen kívül hagyni, ezekről azonban jóval kevesebb forrásból lehet olvasni. Az erotikus masszázs eseménye előtt jó, ha böjtölünk, a böjtöt kevesen bírják és a mai rohanó világban nehéz időt nyerni ahhoz, hogy nyugodtan böjtölhessünk. Ezért nem egy két hetes nagyobb mértékű böjtre kell gondolni, elég csak egy kisebb böjti ciklus. A böjt során szervezetünk és így elménk is tisztul, ezáltal tisztábban látjuk a dolgokat és szexuális energiáink is tisztábbak lesznek. A masszázs előtt jó ha veszünk egy nagy fürdőt, rá kell hangolódni az eseményre, a fürdő után, meditáljunk egy kicsit, végezzünk köldöklégzést, amikor ez teljesen egyenletessé vált kezdődhet a masszázs. Akkor lesz a legjobb, ha megfelelő ráhangolódás előzi meg az erotikus masszázs gyakorlatát, ekkor tudjuk a legjobban áramoltatni a szexuális energiákat.