Erotikus masszázs az egészség nevében

Az erotikus masszázs

erotikus masszázsAz erotikus masszázs egy olyan bensőséges, intim erotikus játék, ami rengeteg pozitívumot adhat a pároknak és a személyeknek egyben. Az erotikus masszázs lényege egymás és önmagunk vágyainak megismerése, felfedezése és felébresztése. Az erotikus masszázs lényege nem az orgazmusban van, hanem az orgazmushoz vezető út minél lassabb és minél részletesebb megtételén, a vágyak, testünk felfedezésén. Az erotikus masszázs tantrikus jellegű, fiatal és régóta együtt lévő párok egyaránt alkalmazhatják, de nagyon fontos, hogy éretten álljunk a masszázshoz. Ha elsietjük, elkapkodjuk a masszázst az elveszíti lényegét. A masszázs mozdulatainak sorrendjén nem szabad változtatni, hiszen azok adják a fokozatosságot, a fokozatosság pedig az erotikus masszázs kulcsa motívuma. Természetesen az erotikus masszázs kötetlenebb formában is alkalmazható, és tökéletes előjátéka lehet az intim együttléteknek, csak ebben az esetben már nem igazán az erotikus masszázst alkalmazzuk, hanem annak elemeit visszük bele a szexuális intimitásba.

Az erotikus masszázs pozitív lélektani hatásai

Az erotikus masszázs pozitív lélektani hatásait nagyon nehéz egy csokorba összeszedni, mert annyira szerteágazóak, és összetettek, lelkünk bonyolult világ. Induljunk ki abból az alap felállásból, hogy egészséges, teljes életünknek szerves része az egészséges, teljes szexuális élet. Lehet ezt tagadni, másodlagosan kezeli, de attól még így van. Az egészséges szexuális kiteljesedés fontos egyrészt a lelkünknek másrészt a testünknek is. Ahhoz, hogy igazán vonzó nőnek, vagy határozott férfinak érezzük magunkat meg kell kapnunk és tudnunk kell adni szexuális téren azt a kis pluszt, ez kell a teljességhez. Ha szexuális problémáink, nehézségeink vannak, az előbb-utóbb felszínre fog törni és a hétköznapi életünkre is rá fogja nyomni a pecsétjét, agresszió és feszültség formájában, vagy csak egyszerűen begyűrűz minket a kielégületlenség, ennek annyi formája van, ahány kielégületlen ember. Az erotikus masszázs jó módszer arra, hogy oldjuk a gátlásokat, szorongásokat, téves berögződéseket, segít feloldani és így segít abban, hogy teljes emberek lehessünk. De mind ehhez az szükséges, hogy őszintén be tudjuk vallani magunknak és aktuális partnerünknek nehézségeinket, az ilyen jelegű problémák miatt nem szabad, hogy szégyenérzetünk alakuljon ki.

Az erotikus masszázs pozitív fizikai hatásai

erotikus masszázsAz erotikus masszázs pozitív fizikai hatásait szintén nehéz egy csokorba gyűjteni. Két vonalon indíthatjuk el a téma áttekintését. Az első irányvonalat maga az orgazmus kell, hogy adja, itt most ne csak a szó szerinti orgazmusra fókuszáljunk, hanem az örömszerzés egész folyamatára, mert ugye az erotikus masszázs gyakorlásának nem az orgazmus elérése a cél, hanem az izgatás a vágyak felkeltése. Az orgazmus elérésével, az intim együttlét után szervezetünk dopamint és szerotonint termel, ezek serkentik vérkeringésünk, fokozzák az eufória érzetét, ezáltal boldogabbnak, elégedettebbnek érezzük magunkat. Az orgazmus elérésével endorfin szabadul fel, ennek köszönhetően kevésbé leszünk feszültek, stresszesek, stressz oldó hatása bizonyított. Az orgazmus hatásos fájdalomcsillapító, elérésnek pillanatában fájdalomküszöbünk változik, ez megemeli tűréshatárunkat.

Az erotikus masszázs a fentebb felsorolt már így is hosszú pozitívumokról szóló lista mellett még egy módon lehet gyógyító. Ez az irányvonal nem az orgazmushoz, hanem a masszázshoz kapcsolódik. Az erotikus masszázs során csak a masszírozásra szánt testrészek sorrendje kötött, az hogy milyen mozdulatokkal, milyen jelleggel viszonyulunk a folyamathoz csak rajtunk múlik. Az erotikus masszázs így bármilyen gyógyító jellegű masszázzsal kombinálható, ezzel jelentősen növelhetjük pozitív hatásait.