Erotikus masszázs reflexpontjai

Erotikus masszázs

lingam masszázs  - erotikus masszázsAz erotikus masszázs élményével és annak jótékony hatásával kapcsolatban már igazán sok témakört igazán sokrétűen körbejártunk. Volt már szó az erotikus masszázs gyakorlatáról, mint egyfajta orvoslási lehetőségről, tárgyaltuk már milyen lelki feszültségeket oldhat fel a nőben és a férfiban egyaránt. Gyakorlatiasabb jellegű gyógyító hatásairól is esett már szó, a nők esetében a mell masszírozásával kapcsolatban, a férfiak szempontjából pedig a korai magömlés és a prosztata masszírozásának viszonylatában. Nem is kérdéses, hogy az erotikus masszázs alkalmazása rengeteg pozitív hatást hordoz magában, most a pozitív, gyógyító hatás már így is hosszú listáját szeretném bővíteni. Nem is annyira erotikus masszázs az, amiről igazán szó lesz, de azok akik már gyakorlott alkalmazói a masszázsnak ezzel lehetőséget kapnak arra, hogy szélesítsék a masszázs során alkalmazott technikákat és a masszázs pozitívumait. A erotikus masszázs egyik legnagyobb előnye rugalmasságában van, egy erotikus masszázs erotikus és még ez mellett az mait mi ki szeretnénk hozni belőle, de lényegében bármi lehet.

Reflexpontok és erotikus masszázs

A reflexpontok, a reflexterápia egy önálló ágazat. A reflexpontok masszírozása, ingerlése a reflexterápia alapja, a pontok ingerlésével beindítjuk az akupunktúrás csatornahálózatot, mely aktivizálásával energiák áramoltatása, generálása indul meg. Az erotikus masszázs is ingerlés, teljesen más jellegű, más motivációjú, de akaratlanul is a masszázs során sok reflexpontot érinthetünk. A reflexpontok szétszórva találhatóak meg testünkön, annak ellenére, hogy van pár pont, ahol jelenlétük intenzívebb. Az akupunktúrás csatornák beindításával a szervezet öngyógyító mechanizmusai is aktivizálódnak. A reflexpontok masszírozásával való gyógyítás a természetgyógyászat kedvelt eszköze. Nehéz a pontokat pontosan, precízen megtalálni, és óvatosan kell keresgélni is, ha rosszul nyomunk egy pontot, könnyen nem várt folyamatokat indíthatunk be. Ezért mondják sokan, hogy a talp masszázst hagyjuk inkább szakemberekre, hiszen talpunkon különösen sok reflexpont található. Az erotikus masszázs bevezető szakaszába tudunk tudatosan beépíteni egy kis reflexpont vadászatot. A bevezető szakaszban bemelegítő mozdulatok, masszírozás van, aminek nem a nemi ingerlés a célja. Ebben a szakaszban az egész testet átmasszírozzuk, lazító jelleggel, a bevezető szakaszba bevihetünk talpmasszázst vagy akár fejmasszázst is. A fej egy bizonyos területén szintén nagyon sok reflexpont van.

A reflexmasszázs, reflexterápia célja, hogy egyensúlyt teremtsen, ezt az energia egyenletes áramoltatásával tudja elérni, a reflexpontok száma a 800 körülire tehető, minden reflexpont egy belső szervhez, mirigyhez tartozik, így a pont ingerlésével a szervben egy válaszreakciót váltunk ki, a pontokat és a szerveket, mirigyeket energiacsatornák kötik össze. Az erotikus masszázs alkalmazásával is energiát mozgósítunk, de itt a nemi ingerek, vágyak, kiteljesedésével.

Erotikus masszázs pozitív hatásai a reflexpontok masszírozásával

erotikus masszázsEzek a pozitív hatások az erotikus masszázs és a reflexpontok masszírozásának együttes alkalmazásával és csak reflexmasszázzsal is elérhetőek. Az érdembeli eredmény a reflexmasszázshoz kötődik, de ha azt erotikus masszázzsal alkalmazzuk, az eredmény hatása nem csökken. Vannak olyan pozitív hatások, amiket a két masszázs egymástól függetlenül is képes kiváltani, ilyen például az immunrendszer erősítése, hormonháztartás működésének szabályozása és fájdalomcsillapítás. A reflexpontok masszírozásának bevonásával az erotikus masszázs pozitívumai tovább növelhetőek a salakanyagok kiürülésének megkönnyítésével, vér-, és nyirokkeringés serkentésével, és gyulladáscsökkentéssel.  Mielőtt az erotikus masszázs gyakorlatát a reflexpontok masszírozásával megdobnánk, tájékozódjunk, olvassunk utána a témának.